BÖBREK KİSTİ KAPALI AMELİYATI LAPAROSKOPİK
BÖBREK KİSTİ KAPALI AMELİYATI (LAPAROSKOPİK RENAL KİST EKSİZYONU)
Ocak 28, 2020
BÖBREK TÜMÖRÜ KAPALI AMELİYATI LAPAROSKOPİK
BÖBREK TÜMÖRÜ KAPALI AMELİYATI (LAPAROSKOPİK RADİKAL NEFREKTOMİ)
Ocak 28, 2020
KAPALI YÖNTEMLE BÖBREK VE BÖBREK KANALININ ALINMASI

KAPALI YÖNTEMLE BÖBREK VE BÖBREK KANALININ ALINMASI

KAPALI YÖNTEMLE BÖBREK VE BÖBREK KANALININ ALINMASI

(LAPAROSKOPİK NEFROÜRETEREKTOMİ)

 

Böbrek, renal pelvis ( böbrekte havuzu), üreter (böbrekte oluşan idrarı mesaneye taşıyan kanal) ve mesane içi transizyonel hücre denilen bir tabaka ile kaplıdır.  Nefroüreterektomi, üst üriner sistemde ( üreter, böbrek havuzu ve böbrek) transizyonel hücreli kanser tespit edilen hastalarda uygulanan ve bu hastalarda yaşam süresini arttırdığı gösterilmiş bir cerrahidir. Bu ameliyatta hastanın böbrek, renal pelvis,  tüm üreter ve mesane cuff ının ( üreterin mesaneye girdiği alan) çıkarılır. Bu ameliyat açık ya da laparoskopik olarak yapılabilmektedir.

KAPALI YÖNTEMLE BÖBREK VE BÖBREK KANALININ ALINMASI ; Laparoskopik nefroüreterektominin açık ameliyata üstünlükleri hastanede kalış süresinin kısa olması, daha hızlı iyileşme, ameliyat sonrası daha az ağrı ve daha az ağrı kesici ihtiyacı ve normal sosyal hayata ya da işe daha hızlı dönebilmedir. Ayrıca laparoskopik radikal nefroüreterektomi açık ameliyattan farklı olarak karın ön duvarında birkaç küçük kesiden karın içine sokulan endoskopik kamera ve ekipmanlarla yapılabilmesi ile de açık ameliyata göre hasta için ameliyat sonrası dönemde de yara izi, yara iyileşmesi açısından da çok daha konforludur.

KAPALI YÖNTEMLE BÖBREK VE BÖBREK KANALININ ALINMASI ;Laparoskopik radikal nefroüreterektomi ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Açık ameliyatın aksine birkaç küçük kesiden karın içine yerleştirilen endoskopik kamera ve ilgili ekipmanlarla böbrek, böbrek havuzu, üreter ve mesane cuffı çıkarılır. Çıkarılan organlar yapılan küçük bir kesiden çıkarılıp patolojik inceleme için gönderilir.

Hastanede kalış süresi birkaç gündür. Tam olarak iyileşme ve sosyal hayata dönüş 2-3 hafta kadardır. Hastaların 6 hafta süre ile ağır egzersizler yapmamaları, ağır eşya taşımamaları önerilir.

Comments are closed.

Bağlı Olduğu sayfa: , , , , , , , , , , , ,