MESANEYE GİRİŞ YERİNDE DARLIK-YETMEZLİK KAPALI AMELİYATI
BÖBREK KANALI MESANEYE GİRİŞ YERİNDE DARLIK-YETMEZLİK KAPALI AMELİYATI (LAPAROSKOPİK ÜRETERONEOSİSTOSTOMİ)
Ocak 28, 2020
BÖBREK TAŞI KAPALI AMELİYATI (RETROGRAD İNTARENAL CERRAHİ-RIRS)
Ocak 28, 2020
PROSTAT KANSERİ KAPALI AMELİYATI LAPAROSKOPİK

PROSTAT KANSERİ KAPALI AMELİYATI LAPAROSKOPİK

PROSTAT KANSERİ KAPALI AMELİYATI

(LAPAROSKOPİK RADİKAL PROSTATEKTOMİ)

 

Prostat kanseri; prostattaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıdır. Kanser hücreleri prostat dışına çıkarak başka organlara yerleşebilir ve PROSTAT KANSERİ KAPALI AMELİYATI hastanın ölümüne neden olabilir. Erkeklerde en sık görülen kanser prostat kanseridir. ölüme neden olan kanserler arasında Akciğer kanserinden sonra 2. sırada prostat kanseri yer alır. Prostat kanserinin tedavisinde en etkili yöntem LAPAROSKOPİK RADİKAL PROSTATEKTOMİ yöntemidir.

PROSTAT KANSERİ KAPALI AMELİYATI ;Laparoskopik radikal prostatektomi (kapalı prostat kanseri ameliyatı) hasta genel anestezi altındayken alt karın cildine açılan çapları 1 cm.olan beş delikten yapılır. Prostat kendi kapsülü ve seminal vezikül adı verilen komşu organ ile birlikte blok halinde çıkarılır. Ameliyatın bitiminde mesaneye yerleştirilen sonda 2-3 hafta sonra çıkarılacaktır. Açık ameliyata göre çok daha konforlu ve hastanın normal hayatına dönüş süresi çok daha kısadır.

1 Comment

  1. Hüseyin Yasan dedi ki:

    Ben hüseyin yasan Antalya da yaşıyorum emekliyim 4 ay önce biyopsi yapıldı temuz çıktı xatral kullanmazsam idrarimi yapamıyorum bazan sıkışıyorum kavurmalarımda oluyor gece 4 veya 5 kere tuvalete kalkıyorum 25 senedir tıp 2 diyabetliyim gerektiğinde insulin kullanıyorum 6 sene önce paylaş ameliyatı oldum.prostat için ne onerirsiniz

Bağlı Olduğu sayfa: , , , , , , , , , , , , , , ,