MESANE KANSERİ HAKKINDA
MESANE KANSERİ HAKKINDA HASTALAR İÇİN REHBER
Ocak 29, 2020
PROSTAT KANSERİ HAKKINDA
PROSTAT KANSERİ HAKKINDA HASTALAR İÇİN REHBER
Ocak 29, 2020
TÜMÖR DIŞI NEDENLERLE BÖBREĞİN KAPALI YÖNTEMLE ALINMASI

TÜMÖR DIŞI NEDENLERLE BÖBREĞİN KAPALI YÖNTEMLE ALINMASI

MESANE TÜMÖRÜ KAPALI AMELİYATI (TUR-MT)

MESANE TÜMÖRÜ KAPALI AMELİYATI; İdrar kesesini oluşturan hücrelerden kaynaklanan kanserlere mesane kanseri denir. Mesane kanserinin ortalama görülme yaşı 65′ tir. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülür. İlk tanı anında %85’i mesaneye sınırlı, %15′i ise mesane dışına yayılmıştır. Mesaneye sınırlı yüzeyel mesane tümörlerinin tedavisinde en etkili yöntem TUR-M (Trans Uretral Rezeksiyon – Mesane)dir.

MESANE TÜMÖRÜ KAPALI AMELİYATI; Ortalama 8 mm kalınlığındaki metal bir kılıf ve buna bağlı görüntüleme ve rezeksiyon yapmaya (kazıma işlemi) olanak sağlayan tıbbi ekipman ile idrar yaptığınız kanaldan mesaneye ulaşılır. Mesanedeki tümöral oluşum elektrik akımı ile kesilir ve kazınarak vücut dışına alınır. Ameliyat bitiminde mesaneye sonda yerleştirilir ve birkaç gün boyunca kalır. Bu ameliyatta cilt kesisi yapılmadığı için ameliyat sonrasında vücudunuzda ameliyat izi oluşmaz.

1 Comment

  1. Nuran dedi ki:

    Yolunuz açık ömrünüz uzun olsun .İyiki sizi tanımak nasip oldu .Size ne kadar teşekkür etsek az.Selamlar sevgiler İbrahim bey …

Bağlı Olduğu sayfa: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,